Съдиите избират свои представители във ВСС

10:33, 10 юни 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще се проведе Общо събрание на съдиите у нас, на което да се изберат 6-ма членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от професионалната квота, припомнят от пресцентъра на ВСС. 

Право да участват в него имат 2237 съдии. Те ще гласуват за 27 кандидати от различни нива на органите на съдебната власт. Една четвърт от съдиите са заявили, че ще гласуват чрез бюлетини, а останалите - чрез интернет.

Общото събрание се провежда в две последователни съботи и ще бъде излъчвано в реално време чрез интернет сайта на ВСС в рубриката „Общо събрание на съдиите за избор на членове на ВСС - онлайн“.

Събранието е насрочено за 10.00 часа в зала 2 на „Интер Експо Център“, бул. „Цариградско шосе“ № 147, гр. София. 

Дневният ред включва: откриване на събранието и обявяване на броя на присъстващите съдии, избор на председател на събранието, избор на мандатна комисия, избор на избирателна комисия, избор на избирателни секции (секционни комисии) и определяне на техния брой, приемане на решение на Общото събрание на съдиите за времето за изслушване на всеки от кандидатите; изслушване на кандидатите по азбучен ред и поставяне на въпроси към тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама