Нападателите от Лондон имали коктейли „Молотов“ и опитали да наемат камион

09:32, 10 юни 17 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тримата нападатели от Лондон са имали коктейли „Молотов“ и първоначално са се опитали да наемат камион, а не ван, обяви британската полиция. Оттам посочват, че при проверка на превозното средство, служителите на реда са открили „13 винени бутилки, обвити с дрипи, за които се смята, че са пълни със запалителна течност“. Това съобщи АФП.

Още един мъж бе арестуван от британската полиция в Източен Лондон във връзка с разследването на терористична атака от 3 юни в столицата, съобщиха още от Скотланд Ярд.

Според изявлението, 28-годишният мъж е задържан в района на Баркинг по подозрение в подбуждане, подготовка или изпълнение на акт на тероризъм. В момента той е в ареста в графство Бъркшир.

По-рано днес бе съобщението за ареста на 27-годишен мъж в предградието Илфорд. Така под стража за нападението в момента се намират шестима души. Други 12 бяха задържани в по-ранните етапи на разследването, но впоследствие бяха освободени.

Осем души загинаха, а други близо 50 бяха ранени, когато нападателите прегазиха множество пешеходци в близост до Лондон Бридж, а след това нападнаха с ножове минувачи край „Бороу маркет“. Служителите на реда застреляха тримата атентатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама