"Продадоха" Уорън Бъфет за 2,6 млн. долара

08:12, 10 юни 17 / Любопитно 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък анонимен ентусиаст плати 2,6 млн долара на благотворителен аукцион в САЩ, за да може да си спечели правото да обядва веднъж с американския милиардер "Уорън Бъфет, съобщи ТАСС.

Търгът, който се организира ежегодно от самия Бъфет се проведе онлайн на интернет платформата eBay. Победителят обикновено получава възможността да обядва веднъж с Бъфет и да му зададе всички интересуващи го въпроси. Срещата обикновено се провежда в престижния ресторант "Смит и Воленски" в центъра на Ню Йорк, а щастливецът има правото да доведе със себе си още максимум 7 човека. Според 86-годишния инвеститор, събитието продължава около три часа, през които се обсъждат широка гама въпроси без никакви ограничения в тематиката. Единствената тема-табу са бъдещите инвестиции на Бъфет.

После събраните средства биват дарявани на фондация "Глайд", която оказва помощ на бездомниците в Сан Франциско. За 18-те години, в които се провежда ексцентричната проява, те надвишават 24 млн. долара. Миналата година бе поставен и рекорда при наддаването за специалния обяд. Тогава Бъфет беше "продаден" за цели 3,45 млн. долара. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама