Терористите от Лондон са искали да наемат тежкотоварен камион

06:57, 10 юни 17 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористите, извършили нападението на 3 юни в центъра на британската столица, се се опитали да наемат камион с тегло 7,5 тона, с който да убият повече хора, но единият от тях не е успял да извърши плащането. Това съобщи в петък телевизионният канал "Скай нюз", позовавайки се на информация от британската полиция, предаде БГНЕС.

Затова, впоследствие извършителите са наели лекотоварен ван и са увеличили теглото му, като са го заредили с чували, пълни с чакъл, добавят още от телевизията. Във вътрешността на микробуса са открити още 13 бутилки вино и запалително, което означава, че може и да е бил предвиден още един терористичен акт.

БГНЕС припомня, че късно вечерта на 3 юни трима терористи се врязаха с микробус с висока скорост в пешеходци на Лондон Бридж. След това те стигнаха до пазара Бороу Маркет, където излязоха от превозното средство и атакуваха минувачите с ножове. В резултат на терористичната атака загинаха 7 души, а 48 бяха ранени и хоспитализирани. Нападателите бяха ликвидирани от полицията, пристигнала на мястото на инцидента. В сряда в река Темза бе открита и осма жертва.

Сред загиналите има британци, французи и австралийци. Ранени при инцидента са граждани на България, Германия, Гърция, Испания и Нова Зеландия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама