Тръмп поздрави Тереза Мей за победата й в изборите

05:40, 10 юни 17 / Свят 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази в телефонен разговор "топлата си подкрепа" към премиера на Великобритания Тереза Мей след общите избори в страната, съобщиха от Белия дом., предаде БГНЕС.

"Президентът Тръмп днс разговаря с министър-председателя Тереза Мей и изрази подкрепата си към нея след изборите.Президентът подчерта ангажимента си относно специалните отношения между САЩ и Великобритания. Той отбеляза още, че очаква да продължи работата му с министър-председателя, за да се постигнат общите цели и общите интереси през следващите години", гласи изявлението.

Както стана ясно в петък след преброяването на гласовете, Консервативната партия спечели общите избори в Обединеното кралство, провели се в четвъртък. Тя обаче загуби парламентарното мнозинство в долната камара, а с него и правото на самостоятелно формиране на правителството. Както сочат графиките, представени на сайта на "Гардиън", консерваторите си осигуряват 318 места от 650-членния парламент, а лейбъристите - 262. И докато всъщност това бележи загуба от 13 места за Мей спрямо предишния й мандат, то за Корбин това е победа, тъй като той се сдобива с цели 32 отгоре. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама