Откриха плувен басейн в детската градина в Хрищени

07:30, 10 юни 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С богата музикална програма и много настроение беше открит новият басейн  в двора на детска градина „Лилия“ в старозагорското село Хрищени. По думите на директорката Милена Ганева,  това е една от малкото градини в България с външен басейн, за развлечения и забавления на децата.

Детска градина № 26 „Лилия“ се посещава от деца от още три населени места в общината и в нея са създадени чудесни битови условия, материалната база е много добра.

Детското заведение  има традиции в работата по различни проекти и Национални програми. Пълното обновление на сградата е извършено през 2010 година по проект „За децата на Стара Загора с отговорност и любов” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът е подготвен и реализиран от община Стара Загора.

От 2012 –та година в продължение на 3 години учители от детската градина работиха по подготвени и реализирани от тях проекти към Национална програма „С грижа за всеки ученик“, отнасящ се до допълнително обучение на деца от подготвителните групи.

През 2016-та година те спечелиха финансиране по проект „Игри сред цветя” от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната сред (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите, посветен на екологичното възпитание на децата. С реализацията на проекта децата активно се възползват от новоизградената интерактивна детска площадка. Красиво, малко езеро с водни лилии допълва интериора на двора на детската градина.

От 2013-та година ДГ „Лилия“ е включена в Проект „Готови за училище”, финансиран от Тръст за социална алтернатива. Проектът е насочен към подпомагане на родители на деца от уязвими социални групи .

От лятото на м.г. в градината работят активно по проект „Вълшебна класна стая” , изготвен от община Стара Загора и финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” , в подкрепа на предучилищното образование, възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама