Двама отиват на съд за кражби от лекарски кабинети

14:56, 05 юни 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна предаде на съд Никола Т. и Павел М. за кражби от лекарски кабинети, извършени в съучастие с двама непълнолетни и като продължавано престъпление.

В периода от 26 март до 28 март миналата година двамата подсъдими, които са 19-годишни, и непълнолетните проникнали на третия етаж по строително скеле в сграда, в която се намирала и поликлиниката в Игнатиево. Решили да откраднат каквото намерят. За крадените вещи приготвили чувал, а за да могат да отварят вратите на помещенията – отвертка.

Първо проникнали в кабинета на общопрактикуващ лекар, след като разбили заключващия механизъм на бравата. Откраднали касовия апарат, две флашпамети, клавиатура, компютърна мишка, апарат, рутер, които поставили в чувала. От лекарския кабинет изнесли и принтер „Самсунг“, който не се събрал в чувала.

По същия начин влезли и в кабинета на лекар по дентална медицина. Оттам откраднали кафемашина, кутия с кафе, радиочасовник, огледало и дори пепелник.

Общата стойност на кражбата според назначената по делото съдебнооценителна експертиза възлиза на 910 лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Предстои делото срещу двамата младежи да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама