Огнян Дамянов – прокурор в Окръжна прокуратура – Разград е четвъртият член на ВСС от квотата на прокурорите

13:32, 05 юни 17 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурорът от Окръжна прокуратура - Разград Огнян Дамянов ще е новият член на висшия съдебен съвет. Изборът му стана чрез жребий между кандидатите за членове на ВСС от квотата на прокурорите, съобщават от пресцентъра на Висшия съдебен съвет.  Жребият беше между Огнян Дамянов от Разград и Ясенка Шигарминова, прокурор от Апелативна прокуратура - Пловдив, след като те получиха вчера по време на второта гласуване при избора на нови членове от квотата на прокурорите равен брой гласове - 440.

 В присъствието на двамата кандидати Избирателната комисия определи чрез жребий Огнян Дамянов за член на ВСС от квотата на прокурорите. Жребият бе изтеглен от председателят на Общото събрание, който се подписа на листа с името на изтегления кандидат.

Процедурата се проведе в заседателната зала на Висшия съдебен съвет в присъствието на представители на Общото събрание на прокурорите, главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и бе излъчено онлайн чрез сайта на ВСС.

Решението на Избирателната комисия от проведения жребий  e публикувано на интернет сайта на ВСС.

Кандидатурата на Огнян Дамянов за член на ВСС беше издигната от прокурорите в съдебните райони Разград, Търговище и Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама