Кампания набира средства за детския дом във „Виница“

07:40, 05 юни 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес във Варна започва Седмица на благотворителността под мотото „Време за добро“. Организатор е фондация „Оренда“, а събраните средства ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца в кв. „Виница“. С тях ще бъде изградена детска площадка в двора на здравното заведение, която да отговаря на най-новите стандарти за безопасност и да е подходяща за деца с увреждания.

Предходното дарение за дома, събрано по време на Седмицата на благодарността през миналата година, бе в размер на 3700 лв. Те бяха вложени за ремонт в Отделението за недоносени бебета.

Благотворителната инициатива има и втора кауза -подкрепа за децата с аутизъм и техните родители. Партньори са Мисия „Промяна“, Клуб за народни танци „Моряците“, Фондация „Живот в спектъра“, младежката организация „Делфините“.

В рамките на кампанията, която ще продължи до 11 юни, ще се проведат поредица инициативи. Сред тях са надиграване по народни танци, спортно състезание, лов на улики, изложба, благотворително бягане и коктейл. Организаторите отправят и предизвикателство към варненските фирми и компании – да си изберат конкретен ден от седмицата, в който да набират средства благотворително или да споделят за каузата част от изработеното през конкретния ден (дни). На всеки участник ще бъде даден отличителен знак, който да го прави разпознаваем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама