Китайска делегация разгледа пристанище Варна

20:24, 16 май 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делегация от побратимения с Варна китайски град Нинбо, водена от зам.-кмета Сонг Юешун, се срещна с кмета Иван Портних. В състава й влизат и представители на Държавната данъчна администрация на Китай, Комисията по търговия, Дирекция „Международно сътрудничество“ и представител на  Българо-китайската търговска камара. 

"Нинбо е град, в който се намира четвъртото по оборот пристанище в света. Това е една от причините да бъдат разгледани днес възможностите за развитие на варненското пристанище и задълбочаване на съвместния стокооборот с нашите партньори. С гостите обсъдихме и възможностите за по-активни икономически контакти. Бяхме запознати, че в момента в Нинбо се експериминтира нова зона за електронна търговия, което отваря нови възможности за сътрудничество", каза кметът.

„Пристанище Варна е най-голямото в България и е много важно за целия Черноморски регион. Смятаме, че има голям потенциал и поради тази причина днес се запознахме на място с възможностите, които предлага”, посочи зам.-кметът на Нинбо Сонг Юешун. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама