Виртуозната пианистка Елена Башкирова с концерт в зала “България” на 23 май

19:55, 16 май 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С концерт на голямата Елена Башкирова на 23 май в зала “България” от  19.00 ч. се открива тазгодишното 48-мо издание на Музикалния фестивал "Софийски музикални седмици". Фестивалът се провежда под партонажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, a организатори на събитието са Министерство на културата, Столична община и Софийска филхармония - домакин на бляскавото събитие. 

 На 23 май в програмата ще чуем произведения от: Веселин Стоянов - Празнична увертюра, Бетовен – Концерт за пиано №3 и Дворжак – Симфония № 9. Диригент ще бъде темпераментният Хайме Мартин от Испания, който след дългогодишна музикална кариера като флейтист прави и забележителна кариера на диригент. Солист ще бъде самата Елена Башкирова, която заедно с оркестъра на Софийска филхармония ще ни доставят удоволствието да се насладим на концерт, какъвто рядко можем да чуем у нас.

Билети за гостуването на Елена Башкирова на 23 май от 19.00 ч. в зала "България" се продават на касата на Софийска филхармония в зала "България" и в системата на eventim.bg. Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи и магазини "Технополис". Цената им е от 20 до 50 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама