Съдът задължи Берлускони да плаща на последната си бивша жена по 2 млн. месечно

19:41, 16 май 17 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният касационен съд на Италия постанови, че екс премиерът Силвио Берлускони трябва да изплаща месечна издръжка от 2 млн. евро на бившата си съпруга Вероника Ларио. Това информират РИА-Новости, цитира БГНЕС.

Присъдата на висшата съдебна инстанция беше обнародвана във вторник, макар че последното заседание по делото беше през ноември м.г. и тогава прокуратурата предложи намаляване на размера на издръжката.

През 2013 първоинстанционен съд присъди на Ларио издръжка в размер на 3 млн. евро месечно.

Съдиите се мотивираха, че Ларио е родила на съпруга си три деца, за които трябва да се грижи, а освен това следва до може да запази жизнения си стандарт, който е имала по време на 20-годишното си семейно съжителство.

След произнасянето на съда Берлускони нарече съдийките „феминистки и комунистки”.

Адвокатът на Берлускони обжалва съдебното решение и през 2014 апелативният съд на Милано намали размера на издръжката на 2 млн. евро месечно.

Берлускони обаче реши отново да обжалва и делото стигна във върховния съд. Върховните съдии изтъкват в мотивите си, че Берлускони е един от най-богатите хора в света и разликата между неговите доходи и тези на бившата му жена е значителна. В тази връзка съдът оставя без промяна размера на издръжката за Ларио.

Берлускони се е женил два пъти и двата пъти е сключвал граждански брак. През март 1965 се жени за Карла Елвира Дал'Ольо. Бракът продължава 10 години и се раждат 2 деца – известните предприемачи Марина и Пиер Силвио.

През 1980 Берлускони се запознава с актрисата Мириам Рафаела Бартолини, известна като Вероника Ларио. Двамата имат 3 деца – Барбара, Елеонора и Луиджи. Десет години по-късно двамата сключват и официален брак.

През 2009 Ларио обяви публично решението си да се разведе. През февруари 2014 процедурата по развода беше финализирана в съда в град Монца, но съпрузите продължиха да се съдят за размера на издръжката.

В момента 80-годишният Берлускони подвържа връзка с 31-годишната Франческа Паскале, която още преди 4 години заяви, че иска да се омъжи за него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама