Над 1 милион лева приходи от наеми отчита Община Ценово за 2016 г.

18:34, 16 май 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1 038 980 лева са постъпили като приходи в бюджета на Община Ценово от управление на общинската собственост през 2016 година. Това сочат данните от анализа за изпълнение на годишната програма за управление и разпореждане с имотите, които са общинска собственост, съобщава местната администрация. 

Реализираните постъпления са почти два  пъти повече от първоначално предвидените 533 000 лева. „Значителното увеличение в постъпленията се дължи на факта, че наемната цена на някои от земите е нарастнала няколко пъти при провеждане на търговете“, коментира инж. Ванко Петков, директор на дирекция „Специализирана администрация“.

Пасищата и мерите, общинска собственост, отдадени за пет стопански години са донесли годишни приходи от 86 537 лв. Постъпленията от вноски на останали свободни площи са 28 886 лв. Друго перо от приходи е плащането на обработените земеделски пътища. От това направление общинската администрация е успяла да събере 121 420 лева, които представляват 100 процента от дължимите средства. Само през миналата година са отдадени под аренда малко повече от 35 декара за създаване на нови лозови насаждения в землището на село Долна Студена. Реализираните приходи от отдадени под наем помещения са в размер на 10 517 лева.

Два имота, които досега са били общинска собственост, в село Долна Студена са сменили собствениците си. От сделката в общинската хазна са влезли 5 120 лева. Приходите от добив и продажба на дървесина възлизат на 122 200 лева. С решение на местните парламентаристи Община Ценово предостави за безвъзмездно ползване две помещения за нуждите на ТП „Български пощи“ в селата Новград и Кривина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама