Клуб „Отворено общество“ отличи шестима варненци

18:30, 16 май 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима варненци и два колектива получиха годишните награди на клуб „Отворено общество“ на специална церемония във Фестивалния и конгресен център. Отличия „25 години граждански принос“ бяха връчени на дългогодишния бивш ректор на Техническия университет във Варна проф. Асен Недев и на дългогодишния шеф на Фестивалния и конгресен център и председател на Областния съвет на БЧК Илия Раев.

Отличени бяха и Виктория Калева – за първо място и златен медал в Националната ученическа философска конференция „Човек – Свят“; Веселка Радева – носител на отличието „Учител на годината“ и дългогодишен ръководител на Ученическата космическа агенция във Варна; Стефан Мавродиев - актьор, творец и режисьор, както и писателят и драматург Захари Карабашлиев, получиха награди „За принос в националната култура“.

Награда на името на Карел и Херман Шкорпил бе връчена на Регионалния исторически музей – за изключителните традиции и стил, с който разкрива и представя на света древната история по нашите земи. С колективна награда „За принос в образованието“ бе отличен Техническият университет във Варна, който чества 55 г. от създаването си.

„В продължение на 25 г. клуб „Отворено общество“ – Варна, поддържа традицията да почитаме духовните постижения на нашите съграждани в навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий. Тази година наградите минават и под знака „Европейска младежка столица“, затова съм сигурен, че много млади хора ще бъдат отличени за своите постижения в различни сфери на обществения живот! Ние работим тази титла да бъде запазена марка за нашия град, който е символ на младежката енергия, на развитото отворено общество! Стъпка в тази посока е инициативата за превръщането на Варна в Град на знанието, а част от задачите, които сме си поставили, са изграждане на нова библиотека и на нова сграда на Математическата гимназия – едно училище – символ за успеха на нашите деца! Поздравявам номинираните в тазгодишната класация и пожелавам на всички здраве, успехи и много вдъхновение!“, заяви кметът на Варна Иван Портних. По повод юбилея той връчи почетен плакет на Свилен Спасов, председател на клуба.


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама