Йорданка Фандъкова: Повече от 50 детски площадки в кварталите на София ще изградим

17:26, 16 май 17 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от петдесет детски площадки в кварталите на София ще бъдат изградени през тази година. Това каза,  по време на проверка на новоизградената детска площадка в район „Витоша“ столичният кмет Фандъкова, съобщиха от СО. На проверката присъства   кметът на район „Витоша“ Теодор Петков.  Детската площадка е  разположена на 700 кв.м  и е първата в квартал „Манастирски ливади – запад“. Столичният кмет припомни, че поради сериозното презастрояване през годините в квартали като  „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“ липсват свободни общински терени. 

Теренът, на които са разположени детските съоръжения е  бил предназначен за строителство, но по решение на  Столичната община и районния кмет е изградена площадка за игра на децата. Предстои да бъдат изградени още две детски площадки в „Манастирски ливади“, уточни Фандъкова.   През това лято ще бъдат изградени площадки и в част от парковете и градските градини. В момента се изгражда площадка в градинката „Алжир“ и на ул. „Ангелов връх“  в район Овча купел. 

Нови площадки за игра  ще има  парк „Дружба“, „Хиподрума“, „Въртопо“, Северен парк, Княжеската градина,  парк „Слатинска река“ и парк „Робов дол“,  градината при ул. „Черковна“,  градината в кв. „Княжево“ при колелото на трамвая и други.  Столичната община продължава и дейностите по облагородяване на  градските пространства с ремонт на парковете и градините. Вече има избран изпълнител за изграждането парк „Въртопо“ и  през следващия месец предстои да започнат строителните дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама