В София започва кампанията „Дари книга, ела на театър“

16:06, 16 май 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От понеделник, 22 май театър „Българска армия“ стартира кампания „Дари книга, ела на театър“. Тя ще продължи през цялата седмица. Всеки, който донесе на касата на театъра книга, ще получи 50% отстъпка от билет за постановка по избор. Така, заедно с колектива на театъра, ще дарите книга за отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница и читалището „Георги Димитров“ в село Ковачевци. Книгите може да бъдат както за деца, така и за възрастни, но трябва да бъдат запазени. Ако дарите от четири до шест книги - ще получите втори талон за отстъпка от цената на един билет.

Книгите ще бъдат отнесени в отделението на болницата, където са хоспитализирани деца от 0 до 18 години. В него има занималня, където децата могат да четат и играят, а медицински клоуни помагат на малките пациенти да преминат по-лесно през процесите на стресовите и интензивни процедури.

Част от дарените книги ще бъдат предоставени и на библиотеката в читалището на Ковачевци, която през миналата година има над 600 посещения. През лятото читалището организира децата да имат възможност да рисуват и участват в занимателни игри. В сградата се помещава и клуб по дърворезба и изобразително изкуство, група за народни танци, фолклорна група „Веселие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама