Ивайло Московски: Превъртането на километражите е вид измама и трябва да се санкционира

15:50, 16 май 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Превъртането на километражите е вид измама и е хубаво по някакъв начин да бъде санкционирано и наказуемо. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде БГНЕС.

Московски коментира идея на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков за създаване на европейска директива и единен европейски регистър, който да отговаря за това километражите на автомобилите да не може да се нулират.

„Приветствам го това със сигурност. Превъртането на километражите е практика, която се използва най-често в източните части на Европа. Вероятно по-голяма подкрепа за тази идея ще има от държавите от тази част на Европа. Истината е, че това действително си е измама”, заяви Московски. Той посочи, че най-общо идеята на евродепутата, била да се създаде общ регистър, в който да се въвеждат километражите на автомобилите. „Ако е изпълнимо технически, приветствам го и бихме го подкрепили именно, за да се пресекат тези измами. Тези практики по-скоро не се срещат в Германия, Австрия или Холандия и вероятно няма да представлява интерес за тях”, коментира транспортният министър.

„Превъртането на километражите е вид измама и е хубаво по някакъв начин да бъде санкционирано и наказуемо. Вероятно няма механизъм, по който това да се доказва, не е и състав на престъпление. Реално това нанася щета както на човека, който заплаща автомобила и, ако колата е по-стара ще бъде ремонтирана по-често”, категоричен бе Ивайло Московски.

Той заяви, че би подкрепил такова предложение, когато разбере повече и, ако може министерството да бъде полезно, ще бъде.

„У нас това би трябвало да го установяват техническите функции, които са оторизирани с тези функции, но на практика не представлява състав на престъпление и няма как да бъде санкционирано и наказано. От тази гледна точка е хубаво да има такава технология”, категоричен бе още министърът на транспорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама