Вандали оставиха на тъмно важна зона в Пловдив

15:46, 16 май 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кражба на кабели остави тази нощ без улично осветление моста на бул. „Васил Априлов“ и цялата зона около него, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев. По думите му не за първи път вандали вилнеят под моста, като режат кабелите на 4-те прожектора в подлезчето на бул. „Марица-север“. Резултатът е късо съединение, защитата се задейства, предпазителите падат и целият район остава на тъмно.

„Изключва се не само художественото осветление, а и високите стълбове по моста, дори по бул. „Марица-юг“, без ток остава и панорамната алея до Гребната база“, обясни инж. Кръстев. След подобни посегателства към луминисцентните лампи по стълбищата от моста към двете части на бул. „Марица“ и многократна смяна на кабели и осветителни тела от предприятието са преценили, че при тази ситуация е по-добре да изолират кабелите, за да се осигури безопасността на преминаващите оттам.

Заместник-кметът на Община Пловдив по транспорт инж. Златин Велев припомни, че осветлението на моста бе изцяло обновено при неотдавнашната реконструкция на съоръжението. Той призова свидетелите на вандалски прояви веднага да сигнализират на тел. 112.   Служители на „Организация и контрол на транспорта“ вече възстановяват щетите, според тях крадците едва ли са придобили повече от килограм-два медна жица, но са причинили големи поразии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама