Учители от Добрич и Каварна с най-високото отличие на МОН

15:39, 16 май 17 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима педагози от област Добрич са сред носителите на най-високото отличие на Министерството на образованието и науката - приза „Неофит Рилски".

Тази година със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев награда се присъжда на Светлана Николова – старши учител по история и география в ОУ ”Панайот Волов” в Добрич, Даринка Андонова – старши учител по английски език в СУ ”Димитър Талев” в Добрич, Анна Костадинова – заместник-директор на СУ ”П. Р. Славейков” в Добрич и Стефка Стефанова – старши учител по БЕЛ в ОУ ”Йордан Йовково” в Каварна.

Отличията ще бъдат получени утре в министерството от началника на Регионалното управление по образование Жоро Тошков, който ще ги връчи на отличените.
 Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама