Областният управител на Разград се срещна с ръководителите на държавни институции

15:36, 16 май 17 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият областен управител на Разград Гюнай Хюсмен проведе днес работна среща с ръководителите на териториалните структури на централната изпълнителна власт в областта. Тя имаше опознавателен характер и целеше постигане на добро ниво на координация и взаимодействие между всички институции в работата за просперитета на област Разград. В събитието взеха участие представители на 30 регионални институции от областта. Всеки един от ръководителите представи информация за текущата дейност и числеността на персонала в поверената му институция, както и приоритетите си на работа.

Областният управител също представи своите приоритети в предстоящата му дейност, като подчерта, че освен задълженията си като орган на изпълнителната власт, който осъществява държавното управление в региона, основен акцент в работата му ще бъде ускоряването на социално-икономическото развитие на областта. Той подчерта, че започва работа с протегната ръка към всички институции и към местната власт, в интерес на доброто на хората от региона. 

Като една от основните си задачи, той изтъкна подобряването на пътната инфраструктура в региона. Хюсмен заяви, че ще очаква активност и инициативност от страна на всички ръководители на институции и екипна работа в дейностите за развитието на областта, като ги увери, че в този процес ще могат да разчитат на неговата подкрепа. Той подчерта, че е запознат с дейността на институции в област Разград и изрази мнение, че по отношение на професионализъм в работата, част от тях са сред най-добрите на национално ниво.

Областният управител посочи, че една от основните му препоръки на първо време е предприемането от всички институции на мерки за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса. Според него, всички потребители на административни услуги имат право на качествено обслужване, което да им се предоставя с дължимото внимание и уважение.

Основните принципи на доброто административно обслужване, които областният управител заяви, че трябва да бъдат следвани, бяха представени в презентация от  Светлин Симеонов – главен експерт в областната администрация. Сред основните моменти в презентацията бяха изискванията за любезно и отзивчиво отношение към всички потребители, създаването на достъпна и удобна среда при обслужването на гражданите, бързото, опростено и компетентно обслужване, оказването на съдeйствие при попълване на документи и др.

Областният управител подчерта, че са налице редица добри практики в това отношение на институции от област Разград, които трябва да се вземат за пример, но и моменти, които следва да се подобрят. Във връзка с това, той призова всички институции да изработят своя визия за подобряване на административното обслужване и да запознаят с нея своите служители.

В края на работната среща Областният управител благодари за участието в събитието и заяви, че ще очаква, в срок от две седмици ръководителите на институциите да му представят своите актуални задачи и потребности от подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама