Интерпол обяви за издирване екс президента на съюзната държава Сърбия и Черна гора

15:31, 16 май 17 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият президент на Сърбия и Черна гора Светозар Марович е обявен за издирване, съобщи порталът "Српске новине", информриа БГНЕС.

По решение на съда националното бюро на Интерпол в Подгорица е издало международна заповед за ареста му.

Заповедта е издадена във връзка с това, че Марович, осъден по-рано на 3 години и 9 месеца затвор, не се е явил за изтърпяване на наказанието.

„Издадена е заповед за издирване на Марович и привеждането му за изпълнение на наказанието за извършено престъпление – злоупотреба със служебно положение”, посочва председателят на Основния съд в Котор Бранко Вучкович, цитиран от портала.

Съобщава се, че наказанието на Марович по-рано е било отложено във връзка със здравословното му състояние и това, че през последните години се лекува в Белград.

Сега съдът намира, че Марович не е толкова болен, че изпълнението на присъдата да се отлага.

Светозар Марович беше президент на съюзната държава Сърбия и Черна гора от момента на създаването й през 2003 до разпадането й през 2006 година.

Той е обвинен в измами, свързани със строителни обекти в туристическия град Будва. След като сключи споразумение със следствието беше осъден също да заплати 1,1 млн. евро, а 100 000 евро да даде за благотворителност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама