Заловиха група младежи, разбивали търговски обекти в Добрич

15:21, 16 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Престъпна група от шестима младежи, сред които четирима непълнолетни, е извършила серия взломни кражби от търговски обекти в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Те са задържани след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на Първо РУ на МВР.  В групата са участвали Д. М. (16 г.), Ц. К. (15 г.), Г. Н. (17 г.), С. С. (18 г.), Н. И. (21 г.) и П. К. (17 г.) Всички те са от Добрич.

При разследването е установено, че младежите са извършили кражбите в различно съучастие. На 20 и 23 март те задигнали електронни цигари и течност за тях от търговски обект по ул. "Ген. Гурко". Следващото разкрито престъпление е извършено на 21 април, когато от магазин по ул. "Батак" са откраднали риболовно оборудване. За времето от 22 до 23 април са разбили друг търговски обект по същата улица и оттам са задигнали пълнители и части за електронни цигари. Последното престъпление е извършено на 6 май. Тогава проникнали с взлом в магазин по ул. "Независимост" и са отмъкнали дамска чанта и два скейтборда.  

Част от задигнатите вещи са открити и иззети. Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите. Материалите са докладвани на Районна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама