Опасен рецидивист от Ген. Тошево нападал жени пред варненски мол

15:05, 16 май 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опасен рецидивист от Генерал Тошево отива на съд за поредица грабежи, извършени на спирка пред варненски мол, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура.

Срещу 37-годишния Красимир В. има обвинение за три грабежа на мобилни телефони, извършени като продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив.

В периода от 12 юни до 23 юни 2016 год. по идентичен начин 37-годишният опасен рецидивист причакал в късните вечерни часове на автобусна спирка пред варненски мол три жени. Докато чакали автобус, жените поглеждали мобилните си телефони, за да проверят колко е часът. В този момент със сила Красимир В. издърпвал устройствата от ръцете им и побягвал.

Общата сума на отнетите при грабежите три мобилни телефона според съдебно-оценителната експертиза възлиза на 2397 лева.

Подсъдимият е от Генерал Тошево, без образование, осъждан многократно. В момента изтърпява предишна ефективна присъда във варненския затвор, по която му е наложено наказание 5 години лишаване от свобода при строг режим.

Ако бъде признат за виновен за трите грабежа, 37-годишният опасен рецидивист може да получи наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама