Тръмп: Имам право да споделям информация с Русия

14:51, 16 май 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп настоя, че има право да споделя информация за тероризъм и сигурност с Русия, посочвайки, че действията му са били с цел да помогне на Москва „в борбата срещу „Ислямска държава“ и тероризма“. Това информриа АПФ, цитира БГНЕС.

„Като президент исках да споделя с Русия (на открито насрочена среща в Белия дом), което имам пълно право да направя, факти за тероризма и сигурността на въздушните полети“, написа в „Туитър“ държавният глава.

Неговото изказване идва ден, след като американски медии съобщиха, че по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров президентът е споделил секретна информация, която може да компрометира източник на Вашингтон в редиците на „Ислямска държава“.

В съобщението Тръмп посочи още, че подбудите му да сподели информация с Лавров са „хуманитарни“, както и че иска „Русия значително да засили своята борба срещу „Ислямска държава“ и тероризма“.

От Кремъл също коментираха съобщенията в американския печат, определяйки ги като „глупости“.

„За нас това не е въпрос, който да се потвърждава или отрича, това са пълни глупости“, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. „Не искаме да имаме нищо общо с глупостите“, допълни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама