Емил Гиздов положи клетва като кмет на разградското село Гецово

14:24, 16 май 17 25 580 Шрифт:
Автор:

Новоизбраният кмет на разградското село Гецово Емил Гиздов положи клетва днес на извънредно заседание на Общинския съвет в Разград. Той се закле да спазва Конституцията и законите на страната, във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите на разградска община и да работи за тяхното благоденствие.
Гиздов бе избран за кмет на балотаж на частичните избори на 7 май, като получи подкрепата на 474 гласоподаватели.

Кандидатурата му бе издигната от местната коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”. Той е икономист по образование. В Гецово живее от 25 години. До избирането му за кмет бе управител на „Водоснабдяване – Раковски“ ООД.


Като основни задачи в работата си новият кмет на Гецово посочи поддържане на реда и чистотата в селото, обслужване на населението и др. Емил Гиздов обяви още, че ще внесе възражение по официалния ред срещу смяната на мястото на провеждане на Капанския събор. Проявата, чийто домакин традиционно бе разградското село Гецово тази година за първи път ще бъде в местността „Пчелина”.

Кметът д-р Валентин Василев се аргументира, че мястото на събора е сменено заради големия интерес към събитието и ограниченото пространство, на което се провежда. Новият кмет на Гецово обаче смята, че съборът трябва да си остане в Гецово, както е записано в тазгодишния културен календар на община Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама