Иван Петков: Ще бъде страхотно да влезем в групите на Шампионска лига

14:02, 16 май 17 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ако може да влезем в групи на Шампионска лига, ще бъде страхотно за нас. Не искам предварително да зареждам с такива очаквания, все пак да изчакаме и да мине жребият, но нашата идея е да има градация в сравнение с миналата година", обяви наставникът на Марица Пловдив Иван Петков на пресконференция след двойния триумф на отбора в края на сезона, предаде БГНЕС.

Възпитаничките на Петков спечелиха шампионската титла и Купата на България, а погледите на всички в тима вече са отправени към участието в Шампионска лига през следващия сезон. "Това, което е ясно в момента, е, че ще участвам догодина пак в Шампионска лига. Що се касае до окомплектоването на самия отбор, има още доста неизвестни, доста проблеми, които трябва да решим или по-скоро разговори, които трябва да проведем и в момента водим с наши състезателки. Нашата идея е да запазим ядрото на отбора, гръбнака и върху тази основа, която сме поставили през годината, а ние наистина се постарахме да направим една добра основа, добър колектив и отбор, малко да надградим, ако може. Сега още не мога да конкретизирам с имена, защото нямаме сигурни, но се водят разговори, които до този момент са позитивни за нас и съвсем в близко бъдеще с помощта на г-н Марков ще бъде ясно и ще оповестим това, което е сигурно, като изграждане на отбор. Мисля, че на 99 процента до края на месец ще бъдем готови. Това е нашето желание, не само мое, но и на ръководството на клуба. Ние до края на май трябва да имаме ясна визия как ще изглежда нашият отбор. Ние имаме ясна идея как искаме да изглежда, знаем какво ни предстои, знаем какви са ни амбициите. Респективно с целите, които имаме, да изградим отбор, който да бъде адекватен на нашите цели - да качим едно стъпало нагоре. Ако може да влезем в групи на Шампионска лига, ще бъде страхотно за нас. Не искам предварително да зареждам с такива очаквания, все пак да изчакаме и да мине жребият, но нашата идея е да има градация в сравнение с миналата година", коментира Петков на пресконференция днес.

Капитанът на тима Радосвета Тенева сподели, че се надявам клубът да върви напред във всяко едно отношение. "Нашите основни задължения са да тренираме сериозно в залата и после да показваме уменията си на игрището по време на мачовете. Предстои още един сезон участие в Европа, всичко е насочено натам да напредва клубът във всяко едно отношение. Това са и нашите цели като състезателки. Да влагаме уменията си, да ги прилагаме и постигаме успехи занапред", каза тя.

Петков не пожела да коментира факта, че в националния отбор на България бяха повикани само две от неговите възпитанички. "Това аз дали мисля, че има състезателки в нашия отбор, които трябва да попаднат в състава на националния отбор е едно, това, което мисли старши-треньорът, е съвсем различно. Естествено, аз мисля, че има такива състезателки, но никога не бих повдигнал тази тема, защото уважавам мнението, уважавам решението на всеки един треньор, защото аз съм бил в неговата ситуация и съм изпадал в такава ситуация, която други хора са предявявали към мен претенции. Лично като треньор аз бих запазил дискретност и да си запазя мнението за самия себе си". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама