Юбиляри подредиха изложба в Казанлък

13:08, 16 май 17 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експозиция „Изложба от душа и сърце на Ренина Лекова и приятели” бе открита снощи в залата на Информационния център в Казанлък.

Десет съученици от казанлъшката Художествена гимназия и обичаната Ренина Лекова поканиха жителите и гостите на Казанлък да споделят емоциите от техните творби в юбилейна изложба.

Представени са различни техники като живопис, графика, батик, дърворезба... Картини и пластики, създадени от автори от различни градове в страната – Сливен, Русе, Пловдив, Ловеч, Хисар, София, Варна и родената в пловдивското село Искра, Ренина Лекова.

Представители са на един випуск художници от Града на розите и заедно със своя личен 60-годишен юбилей, празнуват и  41 години от завършването на казанлъшката гимназия.

„Да ни видите колко добре се чувства човек на 60 години, колко е готин и мъдър на 60!“, похвали се Ренина Лекова,  преподавател по изобразително изкуство в Казанлък и обобщи, че публиката ще види делото на едни юбиляри от душа и сърце.

Животът на Ренина Лекова преминава в Розовата долина като преподавател по изобразително изкуство в казанлъшките училища, за да продължи да изгражда млади таланти като ръководител на Школа за изобразително изкуство към Народно читалище ”Възродена Искра - 2000”. Много от нейните възпитаници са достигнали национално и международно признание през годините. Някои от тях бяха сред публиката с букети цветя за любимия учител. Имаше и зрители и почитатели, с цветя за своя дългогодишен приятел и колега.

Юбилейната експозиция е  част от празничната програма на Фестивал на розата 2017.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама