Задържаха за 72 часа двама мъже, отвлекли непълнолетно момче в „Банево“

12:47, 16 май 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаската окръжна прокуратура задържа за 72 часа Жельо Т. (на 22 г.) и Йордан Я. (на 30 г.), и двамата от Бургас, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Те са обвинение за това, че в съучастие помежду си, отвлекли лице, ненавършило 18 годишна възраст – З. Я. Деянието е извършено на 7-ми май в бургаския квартал „Банево“. За него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от седем до петнадесет години.

Двамата са обвинени и за това, че на същата дата, при условията на реална съвкупност с  горепосоченото престъпление, като съизвършители принудили З. Я. да извърши нещо против волята си, а именно да признае, че противозаконно е отнел дебитната карта на Йордан Я. и да върне същата, като употребили за това сила – нанасяли удари с юмрук и ритници в тялото на пострадалия, душили го, като използвали въже и отправили заплахи с думите: „Ще те убием, ще те обесим, ще те завържем“.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама