Над 1200 зрелостници се явят на матури в Сливенска област

12:46, 16 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малко над 1200 зрелостници в област Сливен са подали заявления за явяване на държавни зрелостни изпити. На изпита по български език и литература, който е задължителен, ще се явят 1204 ученика. Вторият държавен изпит е с предмет по избор, като най-много желаещи има по биология и здраво образование, география и икономика и английски език, обявиха от Регионалното управление на образованието.

Извършена е подготовката на залите, където ще се проведат зрелостните изпити в Сливен. Отново ще има видеонаблюдение, като по училища се проверява наличието на видеотехника, актуализира се софтуера. 


Матурата по български език и литература е на 18 май, на 22 май е вторият държавен зрелостен изпит. И двата изпита започват в 8.00 часа и продължават четири часа, с изключение за децата със специални образователни потребности, при които времето се удължава с още два часа.

Новото тази година е, че държавните изпити ще бъдат проведени на модули, като докато тече дадения модул зрелостниците няма да могат да излизат от класната стая, където се провежда изпита. По повече от предметите модулите са три, по два модула има по математика; химия и опазване на околната среда; биология и здравно образование и по физика и астрономия. Когато са два модула, първият е 90 минути, а вторият 150 минути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама