ВАС потвърди избора на фирмата за пречиствателната станция на Добрич

12:38, 16 май 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията относно избора на изпълнител на ремонта на пречиствателната станция на Добрич.

Българо-австрийското обединение "ГИС аква БГ" ще извършва реконструкцията и разширението на Пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Добрич, която е част от проекта за воден цикъл.

Със свое решение от 1 февруари 2017 г. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбите на осем от останалите участници в обществената поръчка срещу избора на изпълнител.

Така в сила остава Решение №38 от 7.11.2016 г. за класиране на участниците в обществената. Според него, на първо място е класирано Обединение "ГИС аква БГ", София включва "ГИС аква Австрия" ГмбХ, Австрия; "Битумина" ГмбХ, Австрия; "Инфра експерт" ЕООД, София.

Според обявата за обществената поръчка, пречиствателната станция е на 7,5 км северозападно от Добрич, в с. Врачанци, на площ от 9.96 хектара. Прогнозната стойност на поръчката е 27 822 802,99 лева, без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Общо 11 бяха кандидатите да извършват реконструкцията на пречиствателната станция в Добрич. Останалите десет участници в обществената поръчка са отстранени поради това, че не са представили всички документи или са пропуснали нещо в техническата част. Така те не продължават напред в състезанието. Единствено австрийско-българското обединение е получило оценка на техническата оферта и е стигнало до отваряне на ценовите предложения. Офертата на "ГИС аква БГ" е 26 594 736,18 лева, без ДДС. Тя е в рамките на прогнозната стойност на поръчката и с нея то печели търга, според Решение №38 от 7.11.2016 г. на комисията.

Предстои да се подпише договор с класираната фирма и да започне подготвителната работа за реализация на дейностите, посочи кметът Йордан Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама