Селски кмет избяга в София за по-висока заплата

12:27, 16 май 17 25 698 Шрифт:
Автор:

Кметът на с. Цани Гинчево, община Никола Козлево шокира избирателите си, като изненадващо напусна поста си. След два мандата и половина Красимир Георгиев реши да развива потенциала си в столицата. Той бе кандидат за народен представител в 44 – я парламент от листата на ДПС.

„Отиде в София за по-висока заплата. От съпруга си разбрах, че е вече е започнал работа като шофьор в престижна транспортна фирма. Чакаме президентът да насрочи избори за кмет. Уведомена е Централната избирателна комисия в София“, сподели пред Topnovini.bg член на избирателната комисия в Никола Козлево.

Той сподели, че с решение на Общинската избирателна комисия правомощията на кмета вече са прекратени. И той е подал молба за напускане по собствено желание.

„Селските кметове работят за много ниски заплати от порядъка на 600 лв. Така, че е нормално да напусне и да търси реализация и по-добър живот другаде“, коментира напускането на поста активист на ДПС.

Цани Гинчево е от селата в община Никола Козлево, където е регистрирана най-висока безработица в Шуменска област. Селото се слави като рекордьор по бедност.

Напускането на Георгиев е стресирало и наетите по Програма временна заетост, тъй като няма пред кого да се отчитат и съответно кметът да им изплаща мизерните възнаграждения от 30-40 лева. „Срамота, да ни остави без хляб“, жалват се работници.

Потърсихме мнението на кмета на община Никола Козлево – Ешреф Реджеб.

„Георгиев изяви желание да напуска. Негова воля. Но съм категоричен – той трябваше да си изкара мандата. Ако всички постъпим така, какво ще каже този народ, който ни е гласувал доверие“, заяви общинският кмет. Хората чакат нещо от нас, след като са ни избрали, коментира още той. Напълно естествено е, хората да бъдат разочаровани от такава постъпка, сподели Реджеб.

Местните хора не се радват в момента от това, че са останали без кмет. Те чакат подобрение на живота, а какво излезе , каза още управникът. И уточни, че в селата е много трудно без работа. Не трябваше да се случи, кметът да ги изоставя в трудни моменти, категоричен бе Реджеб.
„Все пак всеки сам си решава какъв път да хване“, обобщи управникът.

Все още няма яснота кой ще изпълнява временно кметските задължения. Но Ешреф Реджеб сподели, че ако се наложи той ще бъде в помощ на хората от селото. И няма да ги изостави.

„Ще видим какви желаещи има да се кандидатират за поста. Още днес ще отида при хората. Да чуя тяхното мнение, проблемите които имат“, обясни Реджеб. Той коментира, че заедно с местните хора ще обсъдят ситуацията, възникнала в резултат на изненадващото напускане на Георгиев.

На журналистически въпрос – каква е оценката му за досегашната дейност на Георгиев Николакозлевският кмет не отговори. Предпочете да запази мълчание. Отсече, не го познавам добре. Потвърди информацията, че селският кмет ще работи като шофьор в София.

На следващата извънредна сесия на Общинския съвет в Никола Козлево въпросът с напусналия кмет ще бъде детайлно обсъден, разкри управникът Реджеб. Обясни, че съветниците ще изберат новия временен кмет.

Възмущението си от селския кмет – дезертьор не спести пред Topnovini.bg и бивш кмет на Шумен. „Това е абсолютно предателство към избирателите. Крайно безотговорно поведение, за което се носи морална отговорност“, коментира ексградоначалникът на областния център Шумен.

Относно това дали партия ДПС, която издигна Георгиев за кмет ще търси отговорност от него за напускането на поста ето мнението на зам.председателя на Областния съвет на ДПС Шумен Нида Ахмедов. „При нас няма официални мотиви за напускането. Когато се запозная с аргументите, тогава ще коментирам“, заяви кметът на Каолиново.

Пред наш екип проговориха активисти на ДПС и разкриха важни аргументи за оттеглянето на кмета. „ Споделял е невъднъж, че не може да работи с общинския кмет Ешреф Реджеб. Имал е търкания с него“, сподели активист от ДПС Никола Козлево. Той уточни, че екскметът Георгиев не можел да работи с назначения от общинския кмет секретар. Обвинява секретаря си го в некадърност.

„Веднага след като президентът насрочи нови избори ще помислим за наша кандидатура. За подходящ човек“, заяви бившият кмет на Никола Козлево Турхан Каракаш. Той е общински лидер на ДПС Никола Козлево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама