Синът на легендата Бебето подписа със Спортинг

11:54, 16 май 17 / Спорт 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атакуващият полузащитник на Ещорил Матеус де Андраде Гама де Оливейра подписа контракт със Спортинг Лисабон, съобщи официалният сайт на клуба, информира БГНЕС. Новото попълнение на "лъвовете" е син на знаменития нападател от близкото минало Бебето.

Контрактът с 22-годишния Матеус е до лятото на 2022 г., Спортинг ще плати за него 2 млн. евро на Ещорил. В договора е вписана клауза за предсрочно прекратяване на стойност 60 млн. евро. Този сезон бразилският халф взе участие в 26 мача и вкара два гола.

Матеус, кръстен така в чест на немската легенда Лотар Матеус, се появи на бял свят по време на незабравимото лято на 1994 г. Само два дена след раждането му Бебето вкара един от головете за победата на Бразилия срещу Холандия с 3:2, която класира Селесао за полуфиналите на Мондиал 1994. Целият отбор на южноамериканците отпразнува гола с имитация на люлеене на бебе, което положи традиция. Ден по-късно България сензационно срази Германия с 2:1 в 1/4 финалите, като голът за Бундестима отбеляза Лотар Матеус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама