Липса на жилища забавя извеждането на обитателите от Виетнамските общежития

11:40, 16 май 17 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Липсата на свободни общински жилища забавя извеждането на обитателите на опасните вече Виетнамски общежития. Това потвърдиха от районната общинска администрация в столичната "Красна поляна". Жителите излизат тази вечер на нов протест срещу т. нар. Виетнамски общежития. В 19:00 ч. те отново ще блокират кръстовището на бул. „Никола Мушанов“ и ул. „Добротич“ в столицата.

Недоволните са категорични, че Столична община все още не е представила ясен план за действие за премахването на гетото. Виетнамските общежития вече са опасни за обитаване. таваните са пред падане, инсталациите са разбити, а стените разкъртени. Има течове и това прави тези жилища опасни за живеене, потвърждават и настанените в тях семейства.

Както topnovini.bg писа в края на април, че от районната община очакват подкрепата и на други общини в София и Областната администрация. Всички те са обещали да дадат на кмета на Красна поляна Иван Чакъров свободни апартаменти, в които да се настанят хората от Виетнамските общежития. Според кмета решението на проблема е в направата на къщи от морски контейнери, каквито се използват от спортисти в 153-то училище в "Надежда".  Около 360 семейства трябва да бъдат настанени на друго място, за да се премахнат сградите на Виетнамските общежития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама