С нови услуги „Двореца” посреща туристическия сезон

10:34, 16 май 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С нови услуги за улеснение на своите посетители посреща активния туристически сезон държавният културен институт „Двореца” в Балчик.

Най-новото е апликация на смарт устройства. Чрез нея всеки туристи би могъл да получи информация за архитектурно-парковия комплекс, за околностите, за близките дестинации, за всичко, което се случва на територията на „Двореца”, обясни директорът Жени Михайлова.

„Имаме електронни екскурзоводи, които вече набират сила. В първата година те все още не бяха толкова популярни сред туристите. С рекламните материали и предлагането от уредниците на музея вече има увеличаване на интереса”, каза още директорът. Тя припомни, че културният център работи по проекти за хора с увреждания. Вече разполага с три устройства – роботи, които придвижват хората с увреждания до съответните обекти на „Двореца”.

Завършила е климатизацията на всички вили. От края на миналия сезон има такава и на вила Избънда. Има покритие с интернет на цялата територия на архитектурно-парковия комплекс. Тази година се разшири обхватът на точките и интернет може да се ползва навсякъде, посочи Жени Михайлова.

Миналата година е разработена и внедрена програма и вече има цялостно обслужване с камери на всички обекти на Двореца. В този смутен период е важно да имаме видеонаблюдение върху цялата територия, подчерта Михайлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама