Редят спортни коли около Фестивалния за премиерата на „Бензин“

10:16, 16 май 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последни приготовления текат във Фестивалния и конгресен център във Варна за премиерата на филма „Бензин“ - режисьорски дебют на Асен Блатечки и Катерина Горанова. Морската столица е първият град, в който ще бъде показана продукцията тази вечер от 19 ч. Два дни по-късно лентата ще направи премиера и в София.

Актьорският състав и специалните гости на премиерите ще преминат по килим, оформен като рали писта. За двете събития ще се строи уникална по рода си сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1. За първи път в България филмова премиера ще може да се похвали със седемнайсетметрова стена на славата. Усещането за високи скорости и бензин ще бъде подсилено благодарение на спортните коли от филма, които ще са позиционирани около червения килим през цялата вечер. Освен това „Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до 17 населени места у нас без киносалони благодарение на проекта „Пътуващо кино“, съобщиха организаторите.

Край Фестивалния и конгресен център тази вечер ще бъдат разположени повече от десет автомобила, предоставени от рали „България“ и TopGear България. Там ще бъде изложена и колата на Асен Блатечки – Mazda Luce, която участва във филма „Бензин“. Част от най-добрите рали състезатели в страната също ще присъстват.

Както вече е известно, Блатечки изпълнява и главната роля във филма. В актьорския състав блестят още имената на Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и модела Лиляна Станаилова.

От 19 май продукцията може да се гледа и в кината благодарение на “Лента“, “Синекванон” и “А.Б. Филмс”, със съдействието на Националния филмов център в копродукция с “Про синема продакшън”, “Про камера”, “Нова броудкастинг груп” и Националния дворец на културата.Продуценти са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти Александър Здравков, Николай Спасов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама