Патриция Колева – световен вицешампион от Word Cup of Folklore

10:00, 16 май 17 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

16–годишната Патриция Колева, възпитаничка на вокалния педагог към ЦРД – Свилена Дечева се завърна с престижни награди от старата ни столица.

И тази година професионалното жури, с председател музикалният специалист Георги Янков оцени по достойнство и високо изявата на талантливата разградчанка, съобщиха от Центъра за работа с деца.

За изпълнението си на песента „Брала мома ружа цвете” Паци завоюва сребърен медал във второто издание на Световната купа по фолклор в конкуренция от над 8000 изпълнители от Индонезия, Русия, Иран, Грузия, Чехия и Румъния.

В рамките на VIIІ Националния шампионат „Evro Folk 2017” тя бе закичена със златен медал и й бе присъдено званието Национален шампион.

Тази година Старопланински събор „Балкан Фолк” отбелязва своето ХХІ издание. Патриция Колева за поредна година стана носител на Почетния знак на престижния форум. Получи Лауреатско звание, Диплом за съществен принос при съхранението и развитието на българските традиционни изкуства, както и препоръка и за участие в Световния шампионат „World Folk”

Патриция е ученичка в Х клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, успява да балансира своята подготовка в елитното учебно заведение със своите занимания, свързани с музика и творчество.

„Докосвайки се до нашите традициите се зареждам позитивно и съм на мнение, че младите хора трябва по-често да отпиваме глътки от извора, за да можем да оценяваме всичко, което ни се случва. Благодаря от сърце на моето прекрасно семейство, което винаги е до мен, както и на Свилена Дечева за съвместната ни дейност!”, сподели развълнуваната победителка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама