Прекратиха делото на избягала жена от Сливенския затвор

09:22, 16 май 17 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният съд в Сливен прекрати дело на затворничка срещу държавата, тъй като е в неизвестност. Тя е обявена за общодържавно издирване.


Юлия С. изтърпявала присъда в женския затвор в Сливен. От години тя постоянно пишела жалби срещу различни държавни ведомства с твърдения, че заради лошите условия в затвора и липсата на грижи се е увредило здравето й,  съобщава "Труд".

Тя стана известна с това, че предяви искове от 200 хил. лв. за десния си бъбрек, 100 хил. лв. – за левия, 300 хил. лв. – за белите дробове, и още толкова за болното си сърце. За черния дроб и жлъчката си пожела да й бъдат платени 50 хил. лв. Последно през 2013 г. подала искова молба срещу няколко държавни ведомства за причинени вреди, откакто изтърпява присъдата си.След разходки между инстанциите делото отново бе върнато в Сливен.

По указания от Върховния административен съд затворничката трябваше да отстрани нередностите в жалбата си срещу държавните институции. През 2015 г. тя успяла да избяга от болница, където я настанили заради влошено здраве. Не е ясно дали оттогава органите на реда я издирват, или тя е успяла да направи второ бягство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама