Министърът на отбраната на инспекция в 68-ма бригада „Специални сили“

09:07, 16 май 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще посетят днес 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Министърът на отбраната ще наблюдава демонстрация на занятия от ежедневната бойна подготовка на формирования от Силите за специални операции и ще се запознае с учебно-материалната база. Брифинг за изпълнението на текущите задачи пред бригадата ще изнесе нейният командир бригаден генерал Явор Матеев.

Припомняме, че в 68 бригада Специални сили (военно формирование 32990) в гарнизон Пловдив беше обявен конкурс за прием на войнишки длъжности за лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина. Конкурсът ще се проведе за времето от 28 юни 2017г. до 30 юни 2017г. и ще включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата. Конкурсът ще бъде предшестван от необходимите медицински прегледи.

Издържалите успешно изпитите и приети на военна служба, в зависимост от заеманите длъжности, предстои да преминат подготовка и изпълняват задачи, свързани с изпълнение на парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, да стрелят с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка, които ще ги изградят като оператори от Силите за Специални операции на България, подготвени да защитават целостта и независимостта на Родината ни и да изпълняват задачи за противодействие на съвременните рискове и заплахи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама