Елена Поптодорова: Имаше целенасочен опит да бъда занулена

08:28, 16 май 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чувствам се добре в България. Няма нищо по-хубаво от това да си си вкъщи, каквото и да ти струва това. За мен полската история е приключена. Това е затворена страница, която е запечатана с червен восък. Вече работя в Атлантическия клуб. Обичам да гледам напред в бъдещето. Това заяви пред bTVбившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, наскоро замесена в грандиозен скандал в Полша. Дипломатът коментира и българското европредседателство следващата година. "Не трябва да се занимаваме толкова с логистиката - кой къде ще спи и къде ще пътува. Трябва да поставим темите, които са злободневни", препоръча Поптодорова.

Тепърва ще видим и ще коментираме действията на новото правителство. Малко се притеснявам, че тоталното фокусиране върху българското председателство оставя на заден план темите, които трябва да се поставят на дневен ред. Има и едно увеличаване на администрацията покрай нашето председателство. Аз не помня някое председателство да е определено като неуспешно и съм сигурна, че и ние ще се справим добре. Говоря за факта, че ЕС почти изпусна Балканите и проблемите, които има в региона, коментира дипломатът.

Според нея ГЕРБ е най-голямата партия и има държавнически опит. "Те трябва да оказват дисциплиниращ ефект върху своите коалиционни партньори. Същото говорих и за Доналд Тръмп преди неговия избор. Днес сутринта разбрах, че той е дал много секретна информация на Сергей Лавров относно "Ислямска държава". Тази новина се свързва с уволнението на Джеймс Коми. Аз имам прекрасни впечатления от него и сме работили много добре. Всичко тези действия станаха в рамките на един астрономически ден", каза Поптодорова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама