ThyssenKrupp AG презентира технология за извличане на енергия и гориво от отпадъците на София

08:08, 16 май 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Немски специалисти ще представят днес нова технология за извличане на енергия и горива от отпадъците на Столична община. Точката за презентацията е една единствена в извънредното събиране на постоянната комисия по екология на СОС в 14:00 часа в зала №5, ул."Московска" №33. Темата е "Газификация на РДФ: Възможност за чиста околна среда за град София".

Новата технология ще бъде представена от експерти на концерна ТисенКруп АГ, Германия (ThyssenKrupp AG), чиито специалисти са на посещение в Столична община, след като наши общински съветници им гостуваха в Дармщат преди време.

По време на презентацията ще бъдат обсъдени технологичните и инвестиционни възможности пред Столична община за газифициране на RDF (refuse-derived fuel) гориво и производство на ценни материали като електроенергия, топлина, синтетично гориво и/или синтетичен природен газ от него. С ефективността на иновативно и екологично чисто технологично решение ще бъдат започнати столичните съветници като възможност за оползотворяване на RDF. Тази иновация може да се приложи в следващата - трета фаза на Интегрираната система от съоръженията за третиране на битовите отпадъци на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама