Синът на Осама бин Ладен призова за атаки срещу САЩ

06:16, 16 май 17 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 10-минутно аудио съобщение синът на Осама бин Ладен - Хамза призова последователите на "Ал Кайда" да нанесат удари срещу "евреи, американци, западняци и дори руснаци", с които да отмъстят за смъртта на баща му., предаде БГНЕС.

"Ако можете да използвате огнестрелно оръжие, чудесно; ако не - има много други опции", казва 20-годишното момче в записа, разпространен от "Сайт Интелиджънс Груп".

Според експерти пропагандното му съобщение, излъчено от "Си Ен Ен", може да е доказателство, че терористичната групировка е решила да възвърне интереса на младите хора към себе си чрез лидерството на сина на Бин Ладен.

"Той се опитва да копира баща си, неговия тон, а също така и да имитира и повтаря съобщенията и терминологията, използвани от баща му в миналото", заяви Али Суфан - бивш агент на ФБР, който е преследвал "Ал Кайда" и който е запознат и с другите подобни записи на Хамза.

"Хамза е на път да бъде превърнат във високопоставен лидер в "Ал Кайда, във водач на организацията и най-вероятно в способ за обединение на глобалното джихадистко движение", допълни още Суфан. Според него той притежава твърде много чар и завидни умения в реториката, които биха му помогнали да постигне това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама