Един от най-богатите руснаци заведе дело срещу "Асошиейтед Прес" за клевета

05:25, 16 май 17 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският милиардер и предприемач Олег Дерипаска заведе дело срещу агенция "Асошиейтед Прес" по обвинение в клевета, съобщава БГНЕС.

Искът е бил подаден във връзка с "директни и индиректни заявления", които агенцията е направила срещу Дерипаска през март месец тази година. Според адвокатите му към него са били отправени безпочвени обвинения за "участие в криминална дейност и други престъпления" като част от "антируската пропаганда в традиционните американски медии".

В статията, публикувана на 22 март, се посочва, че Дерипаска и бившият ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп - Пол Манафорт са работили заедно преди повече от 10 години с цел прокарване на интересите на руското правителство в САЩ, а Манафорт дори е създал "амбициозна политическа стратегия за подкопаване на анти-руската опозиция в бившите съветски републики". Тя е включвала пораждането на влияние в политиката, бизнес начинанията и медийното отразяване в САЩ, Европа, и бившите членки на СССР в полза на Путин. Според разкритията Манафорт е представил плана си на руския алуминиев магнат, с когото впоследствие е подписал договор за 10 млн. долара годишно, считано от 2006.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама