САЩ обвиниха Сирия, че изгражда крематориуми, с които прикрива масови убийства

03:07, 16 май 17 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник САЩ отправиха обвинение към Сирия, че изгражда затвори под формата на крематориуми, в които унищожава останките на убитите затворници, предаде БГНЕС.

Предупреждавайки Москва да не затваря очите си пред престъпленията на Башар Асад, Държавният департамент на САЩ публикува сателитни снимки от 2015 година, които подкрепят по-ранни твърдения за масови убийства в сирийския затвор "Сайдная". На изображенията се показва военния комплекс "Сайдная", където на покрива на една от сградите се наблюдава нетипично стопяване на натрупалия се сняг. Според американците именно това е постройката, модифицирана в "крематориум".

"Заявяваме, че сме ужасени от жестокостите, извършени от сирийския режим, а тези зверства се извършват сякаш с безусловната подкрепа от страна на Русия и Иран", заяви Стюарт Джоунс - американски дипломат и асистент на държавния секретар, занимаващ се отблизо с въпросите в Близкия изток.

"Сега Русия трябва незабавно да упражни влиянието си върху сирийския режим, за да гарантира, че тези ужасяващи престъпления ще спрат", добави още Джоунс, обръщайки се към правителството на Путин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама