Заключителен етап на „Работа на полицията в училищата“ в Пловдив

07:00, 16 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Живей безопасно“ е мотото на състезанието – викторина, което ще се проведе днес  от 11 часа в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив. Събитието бележи началото на лятната ваканция и е заключителен етап на Националната програма “Работа на полицията в училище”. Участие в него ще вземат шестокласници от осем училища в областния град – ОУ „Васил Петлешков“, ОУ „Княз Антим І“, ОУ „Княз Александър І“, ОУ „Димитър Талев“, ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Христо Г. Данов“, СУ „Софроний Врачански“ и СУ „Пейо Яворов“ и техни съученици от ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря.

В рамките на два часа учениците ще премерят сили, ще се забавляват и печелят награди, подпомогнати от служители на Областната дирекция на МВР. Основните теми във викторината са свързани с познания за полицейската професия, възможностите за реагиране в опасна ситуация, начините за предпазване от престъпления, сред които и в интернет пространството.

Като част от програмата са включени изпълнението на вокална група “Сладурана джуниър” при ОУ “Княз Александър І и кратка пиеса от ученици в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама