Пуснаха от ареста обвиняема за превоз на имигранти от Дебелт към София

20:17, 05 май 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд на Бургас отмени определение на Районния съд в Средец за задържането под стража на Дарина Косева, обвинена заедно с други трима души за превоз на нелегални имигранти от Дебелт към София. Нейната мярка за неотклонение бе изменена на „Подписка“.

Бургаският съд счете, че по отношение на Дарина Косева липсват доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за участието й в престъпната дейност, за която й е повдигнато обвинение.

В същото съдебно заседание въззивната инстанция потвърди взетата спрямо останалите трима обвиняеми - Филип Боянов, Андрей Тодоров и Ради Гарджев, мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Бургаският окръжен съд намери за правилен извода на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, че тримата мъже са извършили престъплението, в което са обвинени. За тях е налице и реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

За съда обремененото съдебно минало на Филип, Ради и Андрей, видът и начина на реализация на настоящата задружна престъпна дейност, липсата на корекционно въздействие върху тях, след осъществената вече наказателна репресия, показва утвърдени престъпни наклонности.

Наказателното производство се води срещу четирима обвиняеми за това, че на 23 и 24 април тази година в гр. Средец и с. Дебелт, с цел да набавят за себе си имотна облага, умишлено подпомогнали група чужденци – 10 човека, граждани на Ирак, Пакистан и Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на два леки автомобила и по отношение на повече от едно лице и е организирано от група, състояща се от шестима души.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама