Излезе първото електронно класиране за детските градини в Добрич

19:24, 05 май 17 25 1626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сайта на Община Добрич в модула „Електронни услуги“  и секцията „Прием в детските заведения“  от днес родителите могат да се запознаят с резултатите от класирането  на децата в детските градини.

В ДГ №7 „Пролет“ приети са 22 деца в първа група при обявени 24 свободни места, както и две деца във втора група. В ДГ №8 „Бодра смяна“ на първо класиране са заети всички 49 места за първа група и четири – за втора, в №9 „Пчеличка“ също са заети обявените 25 места за 3-годишните. Заети са всички обявени места и в ДГ №10 „Слънчице“ – 25 за първа група и две – за четвърта.

 В ДГ №11 „Дъга“ заети са 11 от обявените 25 места за тригодишните, както и едно от осемте места за подготвителна четвърта група. Няма свободни места в детска градина №12 „Щурче“, където при 23 обявени, толкова са и класирани за първа група. Там има пет вакантни места за втора група. В детска градина №17 „Първи юни“ има три свободни места за първа група, три – за втора, 12 – за трета, както и 6 места за подготвителна четвърта група. ВДГ №18 „Дора Габе“ при обявен прием от 25 деца за първа група, класирани са 21 деца, както и едно за втора група. В ДГ №20 „Радост“ при прием от 50 деца в първа група класирани са 33 деца, както и три във втора група. В 23-а детска градина „Звездица“ има класирани 49 деца за обявените 50 места в първа група, заето е и свободното място в трета група. В ДГ №24 „Приказен свят“ има класирани за всички обявени 25 места за 3-годишните. Там има вакантни места за втора и трета група. В ДГ №25 „Весела“ на първо класиране също са заети всички обявени 25 места. В ДГ №26 „Звънче“ има две свободни места за първа група и пет – за втора.

В ДГ №27 „Славейче“ при обявен прием от 49 места за първа група, вакантно остава едно място. Там има свободни места за трета и четвърта група.

В ДГ №29 „Любимка“ на първо класиране има заети десет от обявените 25 места в първа група. В ДГ №32 „Зорница“ класирани са девет деца от обявените 23 места за тригодишните.  В двете детски заведения има места и за втора група.

В ДГ №33 в квартал „Рилци“ от обявените общо 72 места в четирите групи е прието само едно дете във втора група. Няма нито едно за първа група, за която има 14 свободни места.     

В първото класиране са участвали 460 от общо регистрираните 510 деца. Сред тях са девет двойки близнаци, а детска градина №9 „Пчеличка“ тази година ще посрещне и тризнаци.

75 деца са в графата „чакащи класиране“.

От община Добрич напомнят на родителите, че от 6 до 15 май трябва да запишат своите деца в детските градини като носят необходимите документи.

От утре системата ще бъде отворена за приемане на нови заявления или редактиране на подадени заявления на некласираните деца.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама