Девет варненски общини ще обработват съвместно отпадъците си

19:15, 05 май 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Девня входира проектното предложение за изграждане на инсталации за предварително третиране на битови и компостиране на зелени отпадъци по процедура № BG16M1OP002-2.002 – "Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“ по приоритетна ос 2 на "Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".

Това обяви Свилен Шитов, кмет на Девня и председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъци на общините от регион Провадия (РСУО - Провадия), на провелото се днес общо събрание на организацията. В нея Девня е водеща община, а останалите 8 са партньори. Общата стойност на проекта е 12 913 236 лева. Теренът, на който се предвижда да бъдат изградени съоръженията, е в землището на село Падина и вече има изготвен ПУП-ПРЗ.

РСУО – Провадия, обхваща общините Аврен, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Провадия и Суворово. На днешното заседание бе решено да се преработят морфологичните анализи на деветте общини за битовите и зелените отпадъци, както и да се изготви регионална програма за управление на отпадъците.

Консултантският екип ще актуализира и допълни всички разработени до момента документи в съответствие с актуалните морфологични анализи и в сроковете, определени от експертната работна група към Министерството на околната среда и водите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама