Предвижда се нова чистка на областни управители

19:07, 05 май 17 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На първото си заседание в сряда новото правителство ще освободи назначените от служебния кабинет областни управители и ще назначи нови. Друга важна точка в дневния ред са назначенията на новите заместник-министри.

Една от конфликтните точки между служебния премиер проф. Огнян Герджиков и новия стар министър-председател Бойко Борисов бе именно уволнението на областни управители от ГЕРБ.

Премиерът реагира гневно на рокадите, посочвайки, че губернаторите са назначени от редовно избрано правителство, а Герджиков ги подменя с хора на БСП.

Днес Борисов назначи двама зам. министри в Министерството на финансите и един в МОН. В МФ като заместник-министър се връща Кирил Ананиев, който досега бе служебен министър.

В Министерството на образованието и науката   пък за заместник-министър е назначена Таня Методиева-Михайлова. От 2004 г. тя работи в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, където последователно заема длъжностите учител, помощник-директор и директор. Завършила е „професионална педагогика“ в Техническия университет в София, от където придобива и квалификацията „машинен инженер – автоматизатор“, посочва пресслужбата на МС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама