Училището в село Коларци е победителят в областното състезание по първа помощ

18:52, 05 май 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на ОУ "Д-р Петър Берон"  от тервелското село Коларци е победителят на Областното състезание на ученическите екипи по първа помощ, съобщиха от Областния съвет на БЧК.

Победителите от общинските състезания в областта днес премериха сили при домакинствотво на ОУ "Христо Смирненски" в Добрич.

Състезанието се провежда на всеки две години в три кръга – общинско, областно и национално. Всеки екип е съставен от четирима ученици на възраст между 12 и 14 години и ръководител. Екипите  полагат тест и показват пред съдийска комисия своите практически знания и умения за оказване на първа помощ.

След изключително оспорвана "борба" на трето място се класира СУ "Димитър Талев" гр. Добрич, на второ е ОУ " Н. Й. Вапцаров" в с. Карапелит, община Добричка, а първи са ОУ "Д-р Петър Берон"  с. Коларци. Победителят ще представи област Добрич в 29-ото национално състезание на ученическите екипи по първа помощ в НУЛЦ на БЧК в с. Лозен.

В областното състезание участваха и екипите на СУ "Л. Каравелов" гр. Добрич, ОУ "Добри Войников" с. Победа, ОУ "Йордан Йовков" гр. Каварна, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" гр. Балчик, СУ "Асен Златаров" гр. Шабла и ХГ "Св.Св. Кирил и Методий" Добрич.

На всички екипи бяха връчени дипломи за участие и чанти с емблемата на БЧК, а първите три отбора бяха отличени и с купи за съответното място. Победителите получиха и специални тениски на БМЧК, с които ще представляват областната организация в Лозен, съобщиха от ОС на БЧК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама