Мина е обезвредена в морето край Обзор

17:24, 05 май 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водолаз е открил бойна мина в морето край южния плаж в град Обзор на 2 май, съобщиха от ВМС. Боеприпасът се намирал срещу дискотека „Антураж” на 100 метра от брега и на 2,5 метра дълбочина.

В 18.30 часа същия ден е получен факс от областния управител на Бургас, положителна резолюция на началника на отбраната и заповед на командира на ВМС. Така на 3 май към 09.00 ч. сутринта на място е изпратено формированието за оказване на помощ при бедствия за разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от Пункт за базиране Варна. Ръководител на групата е капитан ІІІ ранг Боян Добрев, а взривчик - главен старшина Георги Георгиев.

След водолазен оглед на открития предмет той е класифициран като морска мина с диаметър 0.80 – 0.85 метра и наполовина заровена в дъното.

В 14.10 ч. мината е унищожена на място с отцепване на района и спазване на мерките на безопасност. В 14.30 ч. е направен водолазен оглед и останките от подривената мина са извлечени на брега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама